Colectarea separată a deșeurilor – un nou început pentru oameni și natură (FOTO)

Foto: madrm.gov.md

În Săptămâna Verde Europeană, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, ABS Recycling, Asociația pentru valorificarea deșeurilor și EU4Environment în Moldova îndeamnă cetățenii să colecteze și să predea corect spre reciclare deșeurile, lansând mesajul – Un nou început pentru oameni și natură!

În acest sens, având scopul de a crește gradul de informare și conștientizare a cetățenilor privind importanța colectării separate, în holul MADRM au fost plasate patru tomberoane destinate colectării separate și predării la reciclare a deșeurilor de hârtie, plastic, sticlă și de echipamente electrice și electronice, iar angajații au fost îndemnați să colecteze separat deșeurile din oficiu. Acțiunea este parte a campaniei naționale Săptămâna Verde Europeană 2020 în Republica Moldova, care se desfășoară în perioada 19-23 octombrie 2020.

„Tomberoanele speciale vor fi utilizate pentru pre-colectarea separată a deșeurilor reciclabile din oficiu. Astfel, îndemnăm atât colegii, cât și toți cei care vor veni la minister să manifeste – un nou început pentru oameni și natură! Acțiunea are scopul de a lansa și promova implementarea unui sistem eficient de management de mediu în cadrul autorităților publice centrale și de a promova principiile oficiilor verzi”, a precizat Secretarul de Stat, Maxim Popov.

Totodată, oficialul a propus ca această acțiune exemplu să fie preluată și desfășurată în cadrul autorităților publice centrale și locale, edificiilor, companiilor private, asociațiilor obștești, pentru a spori eficiența valorificării deșeurilor, a crește gradul de informare și conștientizare a funcționarilor și publicului larg în acest sens, precum și pentru promovarea economiei circulare și reducerii impactului asupra mediului.

Notă: Acțiunile de colectare separată și predare la reciclare a deșeurilor vin în realizarea prevederilor Legii privind deșeurile nr. 209/2016 , Strategiei de gestionare a deșeurilor în Republica Moldova pentru anii 2013-2027 , precum și a Pactului Verde European, ce include Planul de Acțiuni privind Economia Circulară și în scopul promovării aplicării pe larg a reciclării deșeurilor la scară națională.

Distribuie