Comisia Economică a ONU pentru Europa a evaluat calitatea și aplicarea politicilor, instituțiilor și proceselor de inovare în șase țări din Europa de Est și Caucaz

Foto: mecc.gov.md

Secretarul general al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării Anatolie Topală a participat la evenimentul de lansare a publicației „Studiu subregional al politicilor de inovare 2020: Europa de Est și Caucaz” realizat de Comisia Economică a ONU pentru Europa (UNECE). Studiul are ca scop evaluarea domeniului de aplicare și calitatea politicilor, instituțiilor și proceselor de inovare în șase țări din Europa de Est și Caucaz (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina).

Secretarul general al MECC Anatolie Topală a mulțumit reprezentanților UNECE pentru analiza și recomandările de îmbunătățire a ecosistemului inovațional din Republica Moldova. „Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va întreprinde toate acțiunile necesare în vederea soluționării provocărilor cu care se confruntă sistemul de cercetare și inovare. Printr-o colaborare eficientă între autoritățile responsabile de elaborarea politicilor, precum și cele care au sarcina implementării lor, dar și datorită suportului partenerilor de dezvoltare, ne propunem stimularea dezvoltării sistemice a inovațiilor în Republica Moldova,” – a menționat oficialul.

Proiectul „Studiu subregional al politicilor de inovare” a fost lansat de către Comisia Economică a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa cu suportul financiar al Suediei. În Republica Moldova proiectul a fost lansat în anul 2019, de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în calitate de punct focal național.

Menționăm că la evenimentul de prezentare a rezultatelor „Studiului subregional al politicilor de inovare 2020: Europa de Est și Caucaz” au mai participat: directorul Direcției Cooperare Economică și Comerț a UNECE, Elisabeth Tuerk; secretarul executiv al UNECE, Olga Algayerova; ambasadorul Suediei pe lângă ONU, Anna Jardfeld; Daren Tang, Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale; vice-miniștrii din țările în care s-a derulat proiectul etc.

Distribuie