Comisia Europeană va oferi Moldovei 9 milioane de euro nerambursabili

Foto simbol

Redactor: Diana Enache

Comisia Europeană va oferi Moldovei 9 milioane de euro nerambursabili. Banii vor fi oferiți pentru realizarea proiectului „UE4Moldova: Facilitatea de sprijin a răspunsului sistemului de sănătate la situația de urgență COVID și realizarea reformelor conform Acordului de Asociere”.

Potrivit Vicepremierului Serghei Pușcuța, care a prezentat proiectul, acordul prevede oferirea asistenței nerambursabile în valoare de 9 milioane euro din partea Comisiei Europene și are drept scop acordarea suportului Republicii Moldova pentru a răspunde crizei provocate de pandemia COVID-19, precum și suportului pentru implementarea reformelor asumate în cadrul Acordului de Asociere UE-RM.

Mai exact, banii sunt destinați pentru:

  • Consolidarea capacității de a răspunde la situația de urgență COVID-19 în sănătate publică – 5 milioane euro;
  • Consolidarea capacității de supraveghere, guvernanță corporativă și managementul riscului în sectorul financiar – 2 milioane euro;
  • Sporirea transparenței, responsabilității și accesului la sistemul judiciar – 1 milion euro;
  • Consolidarea capacității și sustenabilității mass-mediei locale – 1 milion euro.

Acordul de finanțarea urmează a fi semnat de către Serghei Pușcuța, Viceprim-ministru, Ministru al Finanțelor din partea Republicii Moldova și Lawrence Meredith, Director pentru relațiile cu țările din vecinătatea estică, din partea Comisiei Europene.

Distribuie