Comisia Europeană va oferi Moldovei 9 milioane de euro nerambursabili

Foto simbol

Redactor: Diana Enache

Comisia Europeană va oferi Moldovei 9 milioane de euro nerambursabili. Banii vor fi oferiți pentru realizarea proiectului „UE4Moldova: Facilitatea de sprijin a răspunsului sistemului de sănătate la situația de urgență COVID și realizarea reformelor conform Acordului de Asociere”.

Potrivit Vicepremierului Serghei Pușcuța, care a prezentat proiectul, acordul prevede oferirea asistenței nerambursabile în valoare de 9 milioane euro din partea Comisiei Europene și are drept scop acordarea suportului Republicii Moldova pentru a răspunde crizei provocate de pandemia COVID-19, precum și suportului pentru implementarea reformelor asumate în cadrul Acordului de Asociere UE-RM.

Mai exact, banii sunt destinați pentru:

  • Consolidarea capacității de a răspunde la situația de urgență COVID-19 în sănătate publică – 5 milioane euro;
  • Consolidarea capacității de supraveghere, guvernanță corporativă și managementul riscului în sectorul financiar – 2 milioane euro;
  • Sporirea transparenței, responsabilității și accesului la sistemul judiciar – 1 milion euro;
  • Consolidarea capacității și sustenabilității mass-mediei locale – 1 milion euro.

Acordul de finanțarea urmează a fi semnat de către Serghei Pușcuța, Viceprim-ministru, Ministru al Finanțelor din partea Republicii Moldova și Lawrence Meredith, Director pentru relațiile cu țările din vecinătatea estică, din partea Comisiei Europene.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *