Compania moldo-americană Nova Lines a donat Guvernului un lot de ajutor umanitar

În contextul războiului din Ucraina și a numărului mare de oameni care se refugiază în Republica Moldova, în căutarea unui loc sigur, compania moldo-americană Nova Lines s-a alăturat eforturilor autorităților în gestionarea crizei umanitare. Compania a donat Guvernului un lot de ajutor umanitar în valoare de peste 500.000 MDL: produse de igienă pentru copii și maturi, produse alimentare pentru copii (lapte praf, piureuri de fructe/legume, terciuri).

Prezent la eveniment, Tudor Mancaș, Secretarul general al Ministerului Muncii și Protecției Sociale a mulțumit reprezentanților companiei pentru implicare și suport în aceste momente complicate.

“Unitatea și solidaritatea de care a dat dovadă societatea noastră în aceste momente grele, este de apreciat. Mă bucur că agenții economici nu sunt indiferenți și susțin Guvernul în gestionarea crizei refugiaților. Orice donație înseamnă un ajutor de neprețuit pentru familiile de refugiați din Ucraina. Împreună vom reuși să creăm condiții favorabile pentru toți cei care au nevoie acum de ajutor și grijă” a menționat Tudor Mancaș, Secretarul general al Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

“Fiecare om este important – aceasta este valoarea de bază pe care a fost construită compania Nova Lines. Noi credem că grija și atenția față de oameni sunt lucruri esențiale care trebuie să domine într-o societate. Nu am putut să rămânem indiferenți față de destinele tragice ale familiilor de refugiați din Ucraina, care au fugit din calea războiului. Este de datoria noastră morală să contribuim la acomodarea lor în Republica Moldova, în speranța că aici se vor simți în confort și siguranță” a declarat Mihai Sava, Președinte Nova Lines.

Toate bunurile donate vor fi stocate la depozitul Ministerului Muncii și Protecției Sociale, de unde vor fi distribuite după necesitate centrelor care găzduiesc refugiații din Ucraina.

Compania moldo-americană Nova Lines, cu sediul în Chicago, a fost fondată în anul 2014, specializându-se în transportul echipamentelor și materialelor de mare tonaj. În anul 2018, compania a deschis oficiul din Chișinău, având la momentul actual peste 100 de angajați, care gestionează și prelucrează datele pentru industria de transport.

Distribuie