Condiții de studiu mai bune pentru elevii și cadrele didactice din raionale Ocnița, Briceni și Edineț

Foto: mecc.gov.md

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa a prezidat, la 4 februarie, cea de-a IV-a platformă de discuții inițiată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării cu reprezentanții comunității educaționale din țară. La ședința desfășurată online au participat 408 cadre didactice și manageriale din raioanele Ocnița, Briceni și Edineț.

Ministrul Lilia Pogolșa a apreciat efortul depus de organele locale de specialitate în domeniul învățământului în vederea creării condițiilor de studiu mai bune pentru elevi și cadrele didactice. „Investițiile realizate la nivelul raionului Ocnița, Briceni și Edineț  pentru dotarea instituțiilor de învățământ cu tehnică de calcul și mobilier ne demonstrează faptul că împreună prin efort conjugat și colaborare productivă putem asigura condiții favorabile de studiu elevilor și cadrelor didactice”, a subliniat oficialul.

Menționăm că în vederea dotării cu tehnică de calcul și mobilier școlar în scopul asigurării distanței sociale în instituțiile de învățământ: Direcția Învățământ Ocnița a procurat 98 de calculatoare, 81 de laptop-uri, 15 tablete, 50 televizoare Smart, 7 imprimante-copiatoare, 4 table interactive, 641 de mese, 822 de scaune, 45 de dulapuri și 23 de cuiere; Direcția Învățământ, Tineret și Sport Briceni a alocat suma de 2 137 800 lei pentru procurarea mobilierului școlar, laptop-urilor, camerelor video pentru exterior, în scopul asigurării unui proces de calitate în anul de studii 2020-2021, iar Direcția Educație Edineț a procurat 74 de laptop-uri și 16 camere web.

În context, ministrul Lilia Pogolșa a salutat colaborarea eficientă a Autorităților Publice Locale de nivelul I și II cu managerii instituțiilor de învățământ.

Alte subiecte importante abordate în cadrul discuțiilor au vizat: amânarea olimpiadelor școlare pentru o perioadă nedeterminată, până situația epidemiologică din țară va permite organizarea acestora;aplicabilitate a documentelor elaborate de minister, în mod prioritar, al celor care vizează gestionarea crizei pandemice; situația epidemiologică în instituțiile de învățământ; formarea și atestarea cadrelor didactice etc.

Referitor la organizarea olimpiadelor școlare reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării au menționat că desfășurarea acestora a fost amânată până situația epidemiologică din țară va permite acest lucru.

Platformele de discuții online cu reprezentanții instituțiilor de învățământ din țară vor fi organizate periodic, în scopul menținerii unui dialog continuu cu structurile teritoriale implicate în elaborarea și implementarea  politicilor educaționale, dar și pentru identificarea și soluționarea problemelor din instituțiile de învățământ.

Distribuie