Construcţia Secţiei anatomopatologie de la Spitalul Raional Hâncești valorează 1.150.000 de lei

Foto: cnam.md

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM) au efectuat săptămâna trecută o vizită la Spitalul raional Hânceşti pentru a verifica realizarea unui proiect privind construcţia Secţiei anatomopatologie.

Pentru implementarea primei etape a proiectului, CNAM a alocat în anul 2018 un milion de lei din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale, iar alţi 150 de mii de lei au fost oferiţi de Consiliul raional Hânceşti.

Astfel, au fost demolate unele construcţii vechi, garaje de pe teritoriului spitalului, după care au fost făcute lucrări de montare, amenajare şi creare a noii infrastructuri, fiind construită fundaţia, precum şi pereţii demisolului.

În anul 2019, cu susţinerea cofinanţatorilor, care au alocat alte şapte milioane de lei, procesul de construcţie a continuat. Au fost efectuate lucrări de zidărie, montare a acoperişului, instalare a geamurilor şi uşilor de exterior, a reţelelor de apă şi canalizare, a sistemelor de electricitate şi încălzire, lucrări de ventilare şi condiţionare a aerului, tencuială şi vopsire. Clădirea are două niveluri: demisol şi parter. Demisolul este destinat Secţiei anatomopatologie, iar la parter vor fi spaţiile medicilor morfopatologi, laboratoarele, depozitele, arhiva, cabinetul de examinare etc.

Aflaţi la faţa locului, reprezentanţii CNAM au constatat că activităţile efectuate corespund proceselor-verbale de recepţie a lucrărilor executate, prezentate de beneficiar.

Potrivit conducerii spitalului, construcţia secţiei este realizată în proporţie de 60%. În anul curent, lucrările au fost stopate din cauza situaţiei epidemiologice, iar în 2021 administraţia spitalului intenţionează să finiseze construcţia şi să identifice mijloacele financiare necesare pentru asigurarea secţiei cu utilaj medical.
 

Distribuie