Cooperare moldo-estoniană în domeniul educației

La data de 2 februarie 2022, Secretarul de Stat al Ministerului Educației și Cercetării Adriana Cazacu a avut o întrevedere cu reprezentanți ai Centrului Estonian pentru Dezvoltare Internațională și cu reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe din Guvernul Estoniei.

În cadrul discuției au fost examinate posibilităţi de inițiere și dezvoltare a proiectelor comune cu partenerii estonieni în domeniul învățământului general, profesional tehnic, superior și formării continue. În special au fost abordate aspecte ce țin de utilizarea tehnologiilor informaţionale în educaţie.

Părțile au menționat dinamica pozitivă a cooperării moldo-estoniene, referindu-se la activitățile în domeniul educației, mobilitățile academice, proiectele de cercetare științifică, cooperarea interuniversitară etc.

Adriana Cazacu a exprimat recunoștința și față de suportul autorităților estoniene în susținerea proiectului privind studierea limbii de stat pentru alolingvi și consolidarea capacităților Ministerului Educației și Cercetării pentru elaborarea politicilor eficiente privind educația într-o societate multiculturală.

Amintim că instituţiile de învățământ superior din Moldova şi Estonia se regăsesc ca parteneri în diverse proiecte/programe ale Comisiei Europene – Erasmus +, Consiliul Europei, UNESCO şi alte organizaţii internaţionale şi iniţiative regionale.

Pe final de discuție s-a relevat importanța colaborării dintre cele două state și oportunitățile de dezvoltare a relațiilor moldo-estoniene în domeniul educației și cercetării.

Distribuie