Cooperarea dintre ministerele Justiției din Republica Moldova și Statul Israel, discutată de către miniștrii Sergiu Litvinenco și Gideon Sa’ar

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, și secretarul de stat al Ministerului Justiției, Iulian Rusu, au avut astăzi o întrevedere, la Ierusalim, cu viceprim-ministrul, ministrul Justiției al Statului Israel, Gideon Sa’ar. Oficialii au discutat despre consolidarea cooperării moldo-israeliene în diverse domenii, schimbul de experiență privind reforma justiției și colaborarea în cazurile de asistență juridică dintre Republica Moldova și Statul Israel.

În cadrul întrevederii, ministrul Sergiu Litvinenco a vorbit despre prioritățile instituției pe care o conduce, dar și despre reformele inițiate în sistemul judecătoresc și cel al procuraturii. În context, ministrul Justiției al Republicii Moldova a subliniat interesul țării noastre în aprofundarea relațiilor bilaterale, în special în domeniul justiției.

La rândul său, ministrul Gideon Sa’ar a reiterat deschiderea Statului Israel pentru cooperare și a subliniat disponibilitatea țării sale de a împărtăși bunele practici în combaterea corupției și consolidarea independenței sistemului judecătoresc.

La finalul discuțiilor, ministrul Sergiu Litvinenco a lansat omologului său israelian invitația de a efectua o vizită în Republica Moldova. Aceasta a fost acceptată și urmează să aibă loc în curând.

Distribuie