COVID-19 este a 6-a cauză de deces în toată lumea

Redactor: Diana Enache

Bolile cardio-vasculare și cancerul sunt principalele motive de deces la nivel global. Pe locul șase e COVID-19.

Deși se vehiculează că infectarea cu coronavirus nu este atât de gravă, datele oficiale contrazic acest mit. COVID-19 a ajuns pe locul șase ca motiv de deces în întreaga lume și asta numai de la începutul pandemiei.

COVID-19 a început să ucidă în masă după jumătatea lui martie. Mai întâi a intrat jos în acest clasament, figurând după terorism. Rapid a devansat cauze precum războiaele, hepatita, drogurile sau alcoolul. La începutul lui aprilie era deja în top 10 cauze majore de mortalitate. Până în mai, COVID-19 omorâse mai mulţi oameni decât meningita, Parkinson, malaria, SIDA şi malutriţia. Acum COVID-19 e a şasea cauză de deces la nivel mondial. Doar tuberculoza, diabetul, demenţa, cancerul şi bolile cardiovasculare sunt în acest moment mai letale.

De la începutul pandemiei până acum, în întreaga lume s-au infectat aproape 16 milioane 500 de mii de oameni, iar aproape 700 de mii au murit din cauza virusului. Doar ieri, SARS-COV-2 a infectatat mai mult de 220 de mii de oameni, iar mai mult de 4.000 au murit.

Distribuie