COVID-19 este a 6-a cauză de deces în toată lumea

Redactor: Diana Enache

Bolile cardio-vasculare și cancerul sunt principalele motive de deces la nivel global. Pe locul șase e COVID-19.

Deși se vehiculează că infectarea cu coronavirus nu este atât de gravă, datele oficiale contrazic acest mit. COVID-19 a ajuns pe locul șase ca motiv de deces în întreaga lume și asta numai de la începutul pandemiei.

COVID-19 a început să ucidă în masă după jumătatea lui martie. Mai întâi a intrat jos în acest clasament, figurând după terorism. Rapid a devansat cauze precum războiaele, hepatita, drogurile sau alcoolul. La începutul lui aprilie era deja în top 10 cauze majore de mortalitate. Până în mai, COVID-19 omorâse mai mulţi oameni decât meningita, Parkinson, malaria, SIDA şi malutriţia. Acum COVID-19 e a şasea cauză de deces la nivel mondial. Doar tuberculoza, diabetul, demenţa, cancerul şi bolile cardiovasculare sunt în acest moment mai letale.

De la începutul pandemiei până acum, în întreaga lume s-au infectat aproape 16 milioane 500 de mii de oameni, iar aproape 700 de mii au murit din cauza virusului. Doar ieri, SARS-COV-2 a infectatat mai mult de 220 de mii de oameni, iar mai mult de 4.000 au murit.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *