CSE permite reluării activităților teatral-concertistice începând cu data de 2 mai

Foto: gov.md

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a prezidat ședința online a Comisiei pentru Situații Excepționale. În cadrul briefingului de presă susținut imediat după eveniment, șeful Guvernului a vorbit despre ultimele decizii luate pe platforma Comisiei.

Așadar s-a decis ca din data de 26 aprilie să fie abrogată ora marțială pe teritoriul Republicii Moldova.

„Țin să le mulțumesc colegilor din Ministerul Afacerilor Interne și celor din Ministerul Apărării pentru efortul substanțial depus în asigurarea ordinii publice, a securității cetățenilor și a respectării acestei interdicții din momentul declarării stării de urgență”, a spus prim-ministrul interimar.

Tot de la începutul săptămânii viitoare va fi reluat procesul educațional în învățământul profesional tehnic și superior pentru realizarea stagiului de practică, a orelor practice și a sesiunilor de evaluare care nu pot fi făcute de la distanță.

CSE a decis permiterea reluării activităților teatral-concertistice începând cu data de 2 mai. De menționat că numărul spectatorilor nu va trebui să depășească 30 la sută din capacitatea locurilor disponibile. În funcție de evoluția situației epidemiologice, decizia respectivă ar putea fi revizuită.

Din aceeași dată, 2 mai,  se va permite desfășurarea acțiunilor culturale în aer liber, organizate de instituțiile teatral-concertistice și de cinema acreditate de MECC, cu respectarea strictă a normelor sanitar epidemiologice.

Dat fiind faptul că se apropie sărbătorile pascale, în scopul evitării infectării cu SARS-Cov-2 a cetățenilor, Comisia a dispus ca în perioada 25 aprilie – 11 mai activitatea cultelor religioase și oficierea serviciilor divine să se desfășoare în afara lăcașelor de cult, cu păstrarea distanței de 1,5 metri și respectarea măsurilor de prevenire a infecției de Covid-19.

Distribuie