Cu prilejul zilei profesionale, medicii veterinari din țara noastră s-au reunit în cadrul unei conferințe

Foto: madrm.gov.md

Comunitatea medicilor veterinari din țara noastră s-a reunit, astăzi, în cadrul unei conferințe  on-line, pentru a nominaliza succesele și a puncta tendințele și provocările profesionale. Evenimentul a fost organizat la inițiativa Asociației Republicane a Medicilor Veterinari din țara noastră cu prilejul Zilei profesionale a medicului veterinar din Republica Moldova.

Cu această ocazie, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului Ion PERJU a transmis un mesaj de felicitare adresat medicilor veterinari.

„Îmi exprim înalta recunoștință și Vă adresez mulțumire și respect pentru munca asiduă, depusă în activitatea Dumneavoastră, pentru devotamentul, responsabilitatea și efortul zilnic – întru dezvoltarea acestui segment extrem de important, aducând contribuții profesionale valoroase, dar și un progres consistent la consolidarea profesiei de medic veterinar, per ansamblu. Sunt onorat, să particip, astăzi, la un eveniment inedit, dedicat Zilei profesionale a medicului veterinar din Republica Moldova, ce constituie o platformă excelentă pentru celebrarea și aplaudarea succeselor remarcabile ale medicilor veterinari din țara noastră. Activitatea serviciilor veterinare prezintă un beneficiu public global datorită rolului în protejarea sănătății și bunăstării animalelor, dar și ca actori-cheie în asigurarea securității alimentare prin producția primară de animale, protejarea sănătății publice, asigurarea siguranței alimentare și un garant al comerțului internațional. Vă asigur, că MADRM reprezintă un partener de încredere pentru întreaga comunitate a medicilor veterinari și va canaliza toate eforturile pentru valorificarea eficientă a potențialului vostru și consolidarea cadrului de politici aferent acestui domeniu important”, a menționat ministrul.

Tematica conferinței a fost cu referire la Antibiorezistența microbiană, astfel, în cadrul evenimentului au fost abordate subiecte legate de prevenirea sau atenuarea rezistenței la antibiotice, stabilirea reacțiilor adverse și a cauzelor ce le provoacă, metodele de detectare și de control al reziduurilor de antibiotice, etc..

La conferință au participat reprezentanți ai subdiviziunilor teritoriale ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), reprezentanți ai A.O. „Cultivarea de noi frontiere în Agricultură” (CNFA Moldova), medici veterinari, cadre didactice și exponenți ai mediului științific.

Notă: Ziua profesională a medicilor veterinari din Republica Moldova va fi marcată anual la 15 mai, ca urmare a adoptării Legii privind organizarea și exercitarea profesiei de medic veterinar, de către Parlament, la 10 iulie 2020.

Distribuie