Cum vor învăța studenții de la 1 septembrie?

Redactor: Diana Enache

Studenții revin la ore, însă managerii instituțiilor își asumă responsabilitatea pentru metoda de studii aleasă. Aceștia ar putea învăța mai mult online, iar prezența fizică la ore se va face treptat și etapizat. Ministrul Educației, Igor Șarov, a recomandat aceste lucruri într-o conferință de presă.

„Ministerul Educației recomandă ca în procesul de pregătire a redeschiderii instituțiilor conducerea instituției organizează renovările curente și curățenia generală, deratizarea și dezinfectarea teritoriilor. Examinează condițiile de igienă și asigură cantitățile necesare de de săpun și dezinfectant. Evaluaează capacitatea instituțională de desfășurare a orelor, și stabilește modul de organizare a procesului educațional. Senatul universitar va decide asupra modului de organzare a procesului de studii. Cel puțin primele două săptămâni universitățile vor desfășura toate activitățile doar online. Fiecare grupă va trebui să cunoască orarul cursurilor”, a declarat Igor Șarov.

Ministrul Educației a adăugat că ghidarea lucrului individual al studenților poate fi desfășurat online. Pentru studenții anului I se recomandă desfășurarea lecțiilor în sălilor de curs, în mod etapizat, iar studenții de la învățământul cu frecvență redusă vor studia exclusiv online.

„Cazarea studenților în cămine urmează să se desfășoare în mod etapizat, pe parcursul lunilor august-septembrie. Se recomandă instruirea studenților și a personalului asupra riscului de infecție cu COVID-19”, precizează Șarov.

Oficialul a mai spus că în acest an planul a fost majorat cu 55 de locuri bugetare, 35 la licență și 20 la masterat.

Distribuie