Deschiderea festivă a Olimpiadei Republicane de Ecologie

Ceremonia de deschidere a Olimpiadei Republicane de Ecologie a avut loc astăzi, 28 aprilie 2022, în format online, cu participarea secretarului de stat al Ministerului Educației și Cercetării Galina Rusu.

Secretarul de stat al Ministerului a felicitat elevii pentru rezultatele obținute până la etapa republicană a olimpiadei, exprimându-și încrederea că proiectele prezentate în cadrul concursului vor contribui la îmbunătățirea situației ecologice atât în Republica Moldova, cât și în întreaga lume. „Scopul Olimpiadei Republicane de Ecologie este de a descoperi și a sprijini tineri talentați și de a-i orienta profesional spre un domeniu-cheie pentru viitorul țării. Este imperios necesară implicarea dumneavoastră în activități de cercetare și mediu, de formare a culturii mediului și a perspectivei ecologice. Ne dorim foarte mult ca în țara noastră să creștem generații cu gândire ecologică, să ridicăm împreună nivelul de conștientizare a importanței ecologiei cu implicarea întregii societăți, dar în special a școlarilor, părinților și profesorilor care să includă protejarea mediului pe agenda personală”, a menționat Galina Rusu.

La Olimpiada Republicană de Ecologie din acest an participă 64 de elevi, autori ai 31 de proiecte ecologice care au trecut prin etapele locale și raionale sau municipale. Prezentarea proiectelor este realizată în format de videoconferință, pe parcursul zilei de 28 aprilie a.c.

Olimpiada menționată este parte a celor 21 de olimpiade și concursuri republicane ce se desfășoară în perioada 25 februarie – 9 mai 2022, în conformitate cu Programul anual de susținere a elevilor capabili de performanțe înalte.

În acest an, în condițiile situației pandemice, olimpiadele republicane se desfășoară cu prezență fizică în Centrele pentru susținerea probelor scrise, instituite în 3 zone ale republicii (zona Nord – mun. Bălți, zona Centru – mun. Chișinău, zona Sud – mun. Comrat), în conformitate cu Ordinul MEC nr.1700/2021.

Distribuie