Doi bărbaţi ar fi promis să-l ajute pe altul să scape de răspundere penală pentru şantaj şi răpire de persoane

Foto: cna.md

Doi bărbaţi din Ialoveni şi Chişinău au ajuns în izolatorul CNA, după ce au fost reţinuţi, într-un dosar de trafic de influenţă, de procurori şi angajaţii Direcţiei generale teritoriale Nord. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi încercat să-l ajute pe un cunoscut să scape de dosarele penale, aflate în gestiunea poliţiei şi a procurorilor.

Potrivit materialelor cauzei, bănuiţii, care s-ar fi prezentat ca angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, i-ar fi promis denunţătorului că îl pot ajuta să scape de răspundere, susţinând că ar avea influenţă asupra unor poliţişti şi procurori din Procuratura municipiului Chişinău şi că îi poate determina să adopte o decizie favorabilă în cele două cauze.  Pentru intermediere, cei doi ar fi cerut 600 de euro. 

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă, iar bănuiţii au fost reţinuţi, în această dimineaţă, de ofiţerii DGT Nord şi procurorii anticorupţie. În prezent, ambii sunt plasaţi în izolator pentru 72 de ore, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la 6 ani de puşcărie. 

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Oficiul nord al Procuraturii Anticorupţie conduce urmărirea penală.

Distribuie