Doina Aldea-Teodorovici ar fi implinit astăzi 62 de ani

Doina Marin s-a născut pe 15 noiembrie 1958, în oraşul Chişinău, în familia intelectualilor Eugenia şi Gheorghe Marin. Tatăl său a fost scriitor şi jurnalist, iar mama – profesoară de limbă şi literatură română, director adjunct la şcoala nr.1 din Chişinău (azi Liceul Teoretic Român-Francez „Gheorghe Asachi”).

Talentul artistic al Doinei s-a manifestat încă din copilărie. Astfel, începând cu vârsta de 6 ani şi până în clasa a 8-a, Doina participă la dublarea filmelor în română la Studioul „Moldova-Film„. Concomitent studiază muzica în particular. De la vârsta de 14 ani ani activează în ansamblul „Moldoveneasca” cu care întreprinde turnee în toate republicile unionale, dar şi în Mongolia, Algeria, Germania, Cipru, la festivalul tineretului din Cuba.

În 1975 a absolvit şcoala nr.1 româno-franceză din Chişinău, iar în 1979 absolveşte Universitatea de Stat din Chişinău, Facultatea de Filologie, specialitatea limba şi literatura română.

În anul 1981 se căsătoreşte cu Ion Aldea-Teodorovici. La 5 august 1982 se naşte fiul lor, Cristofor Aldea-Teodorovici. Din 1982, Doina își descoperă o altă latură, cea de interpretă de estradă. Din acest an, ea este nedespărţită atât în viaţă, cât şi pe scenă, de compozitorul şi interpretul Ion Aldea-Teodorovici.

Doina Aldea-Teodorovici a decedat împreună cu soţul său, în urma unui accident rutier de pe şoseaua DN2 în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992. Au lăsat în urmă un copil orfan de numai 10 ani, Cristofor, care a continuat activitatea muzicală a părinţilor.

Distribuie