Dormi cu telefonul sub pernă? Află ce pericole te pândesc

Telefonul mobil, reţelele wireless, antenele, aparatele electrocasnice. Toate generează câmpuri electro-magnetice. Acestea interacţionează cu organismul uman şi îşi lasă amprenta asupra sistemului imunitar.

Nu ne putem întoarce însă în trecut, pentru a le evita complet. Trebuie să acceptăm că trăim înconjuraţi de tehnologie. Şi să respectăm recomandările internaţionale care privesc protecţia.
Toată informaţia pe care o primim din mediu, prin văz, auz, prin gust, miros ori tactil se transdorma în interiorul corpului uman în impulsuri electrice. De fapt, creierul citeşte impusurile electrice. Aşadar ne adaptăm la mediu prin intermediul curentului eletric’.

Şi funcţionăm tot pe… curent electric. Impulsuri electrice din creier se propagă prin măduva spinării. Apoi, prin nervii din interior. Şi existăm!

Tehnologia face că, în prezent, să trăim înconjuraţi de cîmpuri electro-magnetice. Emise de antene, telefoane, routere wireless, dar şi banalele aparate electro-casnice. Cum interacţionăm cu ele? Avînd în vedere că şi organismul uman funcţionează pe… curent:

Forţă de interacţiune a unui câmp electromagnetic cu un organism viu scade cu pătratul distanţei. Pentru cei care n-au iubit fizică, această e doar o formulă care trebuia tocită. Iată ce înseamnă: Mă îndepărtez 2 metri, forţă de interacţiune cu mine a scăzut de 4 ori, mă îndepărtez 3 metri – de 9 ori, la 10 metri a scăzut de 100 de ori’.

Distribuie