Elevii de la Colegiul Agroindustrial din Ungheni au efectuat o vizită de studiu la Moldagrotehnica

Un grup de elevi ce își fac studiile la Colegiul Agroindustrial din raionul Ungheni au efectuat o vizită de studiu la întreprinderea S. A. „Moldagrotehnica” din mun. Bălți, cel mai mare producător de utilaje agricole moderne din țara noastră.

Vizita de studiu a fost o acțiune de orientare profesională și de fortificare a cooperării între sistemul educațional și mediul de afaceri, organizată în cadrul proiectului Uniunii Europene Dezvoltarea zonelor rurale în Republica Moldova” (DevRAM) Partea I, cu scopul de a atragere tinerii specialiști în domeniul de interes al întreprinderilor cu profil agricol și sporirea șanselor de angajare.

Elevii au beneficiat de un tur demonstrativ în cadrul întreprinderii, având ocazia să afle despre etapele procesului de producție, tehnologiile aplicate, produsele livrate pe piețele interne și externe, criteriile de angajare, calitățile unui antreprenor și gestionarea unei afaceri.

Totodată, elevii au avut ocazia să dialogheze cu angajații întreprinderii, fiind familiarizați cu specificul activităților entităților economice, cu echipamentul și utilajele în dotare și cu inovațiile din domeniu.

Notă: Proiectul Uniunii Europene DevRAM, Partea I: „Creşterea competitivităţii sectorului agroalimentar prin integrarea acestuia în lanţurile valorice interne şi globale, în special a sectorului culturii de soia”, a fost lansat în annul 2018 și este implementat de Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare, în parteneriat cu Centrul Educaţional PRO DIDACTICA şi Asociaţia Internaţională Donau Soja (Austria). Proiectul  îşi propune să contribuie la sporirea capacităţii de afirmare a sectorului agroalimentar pe piaţa internă şi externă, precum şi la fortificarea capacităţii instituţiilor din învăţământul profesional tehnic din domeniul agroalimentar.

Distribuie