Elevii revin la școală din 1 septembrie

Din 1 septembrie, elevii vor merge la școală numai dacă instituțiile de învățământ vor întruni toate condițiile pentru desfășurarea activității.

Potrivit prim-ministrului Ion Chicu, „Evoluțiile pe plan pandemic continuă să fie îngrijorătoare în Moldova și în lumea întreagă, însă noi înțelegem că pandemia va fi prezentă în viața noastră încă o perioadă oarecare și noi trebuie să găsim o modalitate de a ne adapta activitățile. Am luat decizia ca de pe 1 septembrie, învățământul preșcolar și mediu general să fie reluat în baza unor reguli stricte la care trebuie să se conformeze toate instituțiile de învățământ”.

Potrivit premierului, decizia de a se deschide o instituție de învățământ se va relua numai dacă va întruni toate regulile de instrucțiune.

„Deși există decizia Comisiei de a relua procesul educațional, nu este garantat că toate școlile vor activa din 1 septembrie. Sperăm că în 10 zile toate aceste pregătiri vor fi finalizate. Școlile trebuie să fie dotate cu dezinfectanți, termometre etc. Nu se admit careuri solemne la 1 septembrie nici pentru clasa I și nici pentru absolvenți. Am luat această decizie pentru a evita prezența maturilor în instituțiile de învățământ”, a precizat Ion Chicu.

Ion Chicu a mai menționat că, pentru redeschiderea școlilor, din bugetul de stat vor mai fi alocate suplimentar 31 de milioane de lei.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *