Elevii revin la școală din 1 septembrie

Din 1 septembrie, elevii vor merge la școală numai dacă instituțiile de învățământ vor întruni toate condițiile pentru desfășurarea activității.

Potrivit prim-ministrului Ion Chicu, „Evoluțiile pe plan pandemic continuă să fie îngrijorătoare în Moldova și în lumea întreagă, însă noi înțelegem că pandemia va fi prezentă în viața noastră încă o perioadă oarecare și noi trebuie să găsim o modalitate de a ne adapta activitățile. Am luat decizia ca de pe 1 septembrie, învățământul preșcolar și mediu general să fie reluat în baza unor reguli stricte la care trebuie să se conformeze toate instituțiile de învățământ”.

Potrivit premierului, decizia de a se deschide o instituție de învățământ se va relua numai dacă va întruni toate regulile de instrucțiune.

„Deși există decizia Comisiei de a relua procesul educațional, nu este garantat că toate școlile vor activa din 1 septembrie. Sperăm că în 10 zile toate aceste pregătiri vor fi finalizate. Școlile trebuie să fie dotate cu dezinfectanți, termometre etc. Nu se admit careuri solemne la 1 septembrie nici pentru clasa I și nici pentru absolvenți. Am luat această decizie pentru a evita prezența maturilor în instituțiile de învățământ”, a precizat Ion Chicu.

Ion Chicu a mai menționat că, pentru redeschiderea școlilor, din bugetul de stat vor mai fi alocate suplimentar 31 de milioane de lei.

Distribuie