Excluderea subprobei „poligon” pentru candidații de obținere a permisului de conducere categoria B va intra în vigoare din data de 8 mai 2022

Hotărârea Guvernului pentru aprobarea Regulamentului privind procedura de examinare pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule, emiterea și valabilitatea permisului de conducere a fost publicată astăzi, 08.04.2022, în Monitorul Oficial.

Noile prevederi urmează să intre în vigoare din data de 08.05.2022.

Potrivit noilor prevederi, va fi exclusă subproba „poligon”  pentru candidații de obținere a permisului de conducere categoria B (circa 80% din numărul total de candidați). Atenție (!): proba „poligon” va rămâne în vigoare doar pentru candidații de permise din categoria AM, A1, A2, A și B1.

Exercițiile practice vor fi efectuate în condiții de traseu și nu pe poligonul de pe lângă centrele de instruire ale agenției. Astfel, proba practică trafic va include și elemente ale subprobei poligon („rampă”, „parcare sub unghi drept” și „întoarcerea din 3 mișcări”) și nu va dura mai mult de 25 de minute.

Candidații pentru obținerea permisiului de conducere de categoria B, care au susținut până la data de 8 mai 2022 examenul la elementele subprobei practice poligon („rampă”, „parcare sub unghi drept” și „întoarcerea din 3 mișcări”), dar nu au reușit să susțină subproba „traseu”, nu vor fi nevoiți să le mai repete încă o dată în ziua examinării ulterioare.

Modificările propuse au drept scop modernizarea și sporirea calității serviciului public, prin reducerea numărului de acte necesare, costurilor, duratei de prestare a serviciului și alinierea acestora la standardele europene.

Ce alte modificări au fost făcute în Regulamentul privind procedura de examinare pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule, emiterea și valabilitatea permisului de conducere vedeți aici: https://www.asp.gov.md/ro/agentia/noutati/2022-03-23

Distribuie