Făceau contrabandă cu mărfuri de larg consum în proporții deosebit de mari (FOTO)

Redactor: Diana Enache

A fost destructurată o grupare infracțională, specializată în contrabandă cu mărfuri de larg consum în proporții deosebit de mari. Din rețea făceau parte 5 membri. Reținerea în flagrant a celor 5 a avut loc la 01 august 2020, într-o parcare din Chișinău. Incupații intenționau să transmită bunurile beneficiarilor finali. O persoană a fost arestată preventiv pe un termen de 20 de zile, iar altele patru sunt în arest la domiciliu.

Potrivit materialelor cauzei penale, mărfurile erau procurate de la piața „KM 7” din orașul Odessa și introduse în țară prin regiunea transnistreană, cu eludarea posturilor vamale interne de control. Învinuiții utilizau mijloace de transport care nu le aparțineau și pe care le schimbau periodic pentru a nu intra în vizorul organelor de drept.

Imediat după reținerea grupării, ofițerii SIS și ai Serviciului Vamal împreună cu procurorii PCCOCS au descins la mai multe adrese din țară, efectuând 14 percheziții. În rezultat, au fost ridicate loturi impunătoare de mărfuri de larg consum, în valoare de peste 1 milion de lei și patru mijloace de transport, utilizate pentru transportarea ilegală a bunurilor.

Investigațiile pe acest caz continuă în vederea obținerii de informații pentru completarea dosarului celor 5, dar și a identificării altor posibile persoane implicate.

Dacă li se va demonstra vinovăția, cei 5 bărbați riscă până la 10 ani de închisoare.

Distribuie