Facultatea Cadastru și Drept din cadrul Universității Agrare de Stat din Moldova a împlinit 70 de ani

Facultatea Cadastru şi Drept a Universității Agrare de Stat din Moldova sărbătorește, astăzi, 70 de ani de la fondare. Cu acest prilej, instituția a organizat Simpozionul Internațional Științifico-Practic „Reglementarea utilizării resurselor naturale: realizări și perspective”.

În debutul evenimentului, Secretarul de Stat, Vasile ȘARBAN a transmis un mesaj de felicitare corpului didactic.

„Stimați profesori, distinși membri ai comunității științifice, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare apreciază înalt implicarea și dăruirea plenară a fiecărui dintre Dumneavoastră în consolidarea performanței științifice și în dezvoltarea unei societăți sustenabile. Aniversarea a 70 de ani de la fondarea Facultății Cadastru și Drept este un prilej de a ne exprima gratitudinea și considerația faţă de oamenii de ştiinţă. Ne dorim să rămâneți în continuare ancorați în realizarea cercetărilor științifice, în lansarea valorilor naționale în circuitul internațional și în stimularea spiritului inovativ, să înfruntați noile provocări, să educați tânăra generație și să fiți promotori ai progresului. Vă urăm excelență în activitatea de cercetare, performanţe, succese, recunoaştere în plan naţional şi internațional”, a declarat Vasile ȘARBAN.

În context, oficialul a nominalizat prioritățile de politici ale ministerului și direcțiile de dezvoltare strategică.

„În prezent, suntem preocupați de elaborarea unui document de politici în domeniul hidroameliorației. În scopul asigurării implementării politicilor în agricultură, avem nevoie de ajutorul specialiștilor cu înaltă calificare în domeniul agricol, în special pe segmentul îmbunătățirii funciare și hidroameliorației. În acest sens, mizăm în continuare pe ajutorul profesorilor care au un rol esențial în procesul de formare a tinerilor specialiști și stau la baza dezvoltării sectorului”, a precizat Vasile ȘARBAN.

În cadrul evenimentului festiv, în semn de gratitudine pentru eforturile depuse și rezultatele obținute, profesorilor Facultății Cadastru și Drept le-au fost conferite diplome de apreciere și recunoștință. Ulterior, lucrările evenimentului științific s-au desfășurat în format mixt, în patru paneluri tematice: Organizarea teritoriului şi dezvoltarea durabilă; Geomatică, cadastru şi evaluarea imobilului; Hidroameliorația – strategia dezvoltării durabile; Dezvoltarea durabilă în reglementările normative contemporane.

Distribuie