„Fluieraș, la 75 de ani”: A fost deschisă stagiunea concertistică la Palatul Național „Nicolae Sulac”

Foto: mecc.gov.md

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Igor Șarov a participat astăzi, 29 octombrie, la concertul aniversar al Ansamblului de cântece și dansuri „Fluieraș”, prin care s-a marcat și deschiderea stagiunii concertistice la Palatul Național „Nicolae Sulac”.

Cei 75 de ani ai ansamblului au fost sărbătoriți alături de de soliștii: Adriana Ochișanu, Nicolae Glib, Cornelia Ștefăneț, Doina Sulac, Igor Cuciuc, Iulian Corochi; dirijorii Edgar și Marcel Ștefăneț și coregraful Iurie Bivol.

Cu acest prilej, ministrul Igor Șarov și-a manifestat toată aprecierea și admirația: „Ansamblul „Fluieraș” reprezintă unul dintre epicentrele culturii noastre, în general, și ale artelor spectacolului, în special. Voci inconfundabile și dansatori de excepție s-au perindat dea lungul anilor în cadrul „Fluierașului”, pentru mulți oameni ai culturii naționale acest ansamblu fiind loc de ucenicie, vocație sau chiar realizare a vieții. Creat în anul 1945 în cadrul Filarmonicii sub bagheta maestrului Constantin Târțău, Ansamblul „Fluieraș” a reușit să bucure pe parcursul anilor publicul din mai mult de 50 de state ale lumii.”

De la debutul pandemiei, „Fluieraș, la 75 de ani” este primul concert de muzică și dans popular organizat de „Moldova-Concert”. Acesta s-a desfășurat cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii Coronavirusului, iar accesul la eveniment a fost permis doar cu masca de protecție.

Distribuie