Furau mașini de lux și le vindeau în Moldova (VIDEO)

Redactor: Diana Enache

Poliția de Frontieră anunță despre un grup infracțional format din cetățeni ai Moldovei, României, Italiei și Albaniei. Oamenii legii susțin că suspecții furau automobile scumpe din Uniunea Europeană pentru a le vinde pe piața Republicii Moldova.

Polițiștii au confiscat șase autoturisme de lux și o motoretă, care ar fi fost furate din Uniunea Europeană. Poliția de Frontieră precizează că bunurile au fost ridicate după ce au fost efectuate opt percheziții în Chișinău și în raioanele Orhei și Anenii Noi. Oamenii legii susțin că membrii grupului infracțional format din cetățeni ai Moldovei, României, Italiei și Albaniei au adus în țară mai multe vehicule furate din blocul comunitar în perioada 2015-2020. Potrivit forțelor de ordine, autoturismele valorează 2,5 milioane de lei.

Totodată, aceștia perfectau și foloseau în mod fraudulos actele de înmatriculare, documentele vamale și efectuau modificări mecanice neautorizate. De asemenea, în cadrul perchezițiilor au fost descoperite blanchete ale certificatelor de înmatriculare, copii ale actelor oficiale și alte documente cu semne de falsificare.

Persoanele documentate și-au recunoscut vina în cadrul audierilor, iar în prezent sunt cercetate în libertate. Polițiștii de frontieră în conlucrare cu autoritățile de drept naționale și europene continuă investigațiile pentru a depista și alte persoane implicate în contrabanda cu mijloace de transport.

Distribuie