Gabriela Firea a pierdut primăria București. Noul primar ales – Nicușor Dan

Foto: libertatea.ro

Redactor: Diana Enache

Alegerile locale 2020 din România au avut loc în această duminică. Potrivit rezultatelor, la Primăria municipiului București s-a produs surpriza zilei. Candidata PSD Gabriela Firea a fost detronată de Nicușor Dan.

Nicuşor Dan, cel care potrivit exit-poll-urilor a câştigat funcţia de primar general al Bucureștiului, a declarat că este „foarte probabil” ca reprezentanţii USR PLUS şi PNL să deţină majorităţi în viitorul Consiliu General şi în consiliile locale de sector. De asemenea, aceasta a mai subliniat că nu va pierde timpul și se va pune direct la muncă odată ce ajunge în funcție.

„Am câştigat împreună Primăria Generală, am câştigat împreună trei sau patru primării de sector, am câştigat împreună majoritatea, foarte probabil, în cele şapte consilii – Consiliul General şi consiliile locale ale sectoarelor. Începând de mâine ne apucăm de muncă şi (…), când vom fi învestiţi oficial, vom schimba faţa Bucureştiului. Bucureştiul are un potenţial extraordinar, oameni care sunt competitivi în foarte multe domenii. Există o discrepanţă uriaşă între ceea ce fac bucureştenii în mediul privat şi ce a reuşit să facă administraţia publică pentru ei. Din momentul acesta trebuie să lucrăm împreună, să canalizăm energiile pentru ca Bucureştiul să redevină acolo unde îi este locul”, a spus Nicuşor Dan, prezent la sediul USR PLUS, citat de capital.ro.

Potrivit rezultatelor exit-poll-ului, candidatul independent Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi Alianţa USR PLUS, a obţinut, duminică, 47,2% din voturile bucureştenilor pentru funcţia de primar general al Capitalei, iar actualul edil Gabriela Firea, candidatul PSD, a fost creditată cu 39%.

Distribuie