Grădinițele din Capitală vor activa până la ora 17:30

Redactor: Diana Enache

După ce mai mulți părinți și-au arătat nemulțumirile, din 7 septembrie grădinițele din capitală își extind activitatea până la ora 17:30 și nu până la 15:00, aşa cum este în prezent. Potrivit primarului general Ion Ceban, au fost luate în considerație cererile părinților, iar Centrul de Sănătate Publică Chişinău a dat aviz pozitiv.

Tot din 7 septembrie, se va mări numărul copiilor care vor merge la grădiniţă. Astfel, în procesul educaţional, pe lângă copiii din grupele preşcolare, vor fi incluşi şi micuţii de 4-6 ani. Ulterior, vor fi prevăzute acţiuni pentru ca la grădiniţă să revină şi copiii de 2-4 ani.

Ieri a sunat clopoţelul şi pentru elevii din cele 148 de instituţii de învăţământ primar şi secundar din capitală. A fost un cu totul alt 1 septembrie, din cauza pandemiei de Covid – 19, dar asta e situaţia, iar noi suntem obligaţi să acţionăm în funcţie de recomandările specialiştilor”, a declarat Ion Ceban.

O altă modificare implementată din 7 septembrie este despre copiilor alimentaţi – aceștia vor primi produse „la pachet”.

Distribuie