Guvernele de la Chișinău și Londra pledează pentru dezvoltarea cooperării bilaterale în domeniile-cheie

Oportunitățile de dinamizare a relațiilor bilaterale moldo-engleze au fost discutate astăzi la Londra, în cadrul unor întrevederi a prim-ministrului Natalia Gavrilița cu oficiali britanici. 

În discuțiile cu Wendy Morton, subsecretar de stat parlamentar pentru vecinătatea europeană și SUA,  părțile au exprimat deschiderea de a valorifica la maxim prevederile Acordului strategic de parteneriat, comerț și cooperare între Republica Moldova și Marea britanie, semnat la sfârșitul anului 2020. 

În context, prim-ministrul a reiterat interesul Guvernului pentru lansarea negocierilor cu partea britanică de a semna un acord comun de cooperare în sectorul protecției sociale, așa cum prevede Acordul sus menționat, dar și un acord privind conversia permiselor de circulație rutieră. 

Asistența oferită de Regatul Unit a constituit un alt subiect pe agenda discuțiilor. Natalia Gavrilița a mulțumit părții britanice pentru asistența oferită în domeniul bunei guvernări, combaterii corupției, și reformei justiției. „Proiectele implementate cu implicarea organizațiilor societății civile, instituțiilor mass-media și experților naționali și internaționali asigură suportul pentru reformele autentice în combaterea corupției sistemice”, a precizat premierul.

Distribuie