Guvernul a alocat circa 960 mii de lei pentru susținerea inițiativelor de tineret la nivel local

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, alocarea a 960 mii lei din bugetul de stat pentru susținerea programelor raionale și municipale de granturi, destinate organizațiilor de tineret și grupurilor de inițiativă ale tinerilor. Proiectul vine în contextul Zilei Internaționale a Tineretului, marcate astăzi.

Proiectul are drept scop sporirea nivelului de activism civic, dezvoltarea abilităților antreprenoriale în rândul tinerilor, promovarea activității de voluntariat ș.a. Banii vor fi distribuiți consiliilor locale de tineret din Chișinău, Bălți, Anenii Noi, Cahul, Criuleni, Edineț, Fălești, Florești, Nisporeni, Ocnița, Orhei, Râșcani, Sângerei, Soroca și Ungheni.

Repartizarea resurselor financiare se va face în conformitate cu acordurile de parteneriat încheiate între Ministerul Educației și Cercetării și autoritățile publice locale.

În Legea bugetului de stat pentru 2021 sunt prevăzute, în total, 1,5 milioane de lei pentru susținerea programelor raionale și municipale de granturi pentru inițiativele tinerilor la nivel local.

Distribuie