Guvernul a aprobat 3 candidați la postul de judecător la CtEDO din partea Republicii Moldova

Foto: gov.md

Guvernul a aprobat trei candidați la funcția de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din partea Republicii Moldova. Este vorba despre Diana Scobioală, Vladimir Grosu și Nicolae Eșanu. Ei au acumulat cel mai mare punctaj în cadrul celei de-a doua etape a Concursului național pentru desemnarea candidaților pentru suplinirea postului de judecător la CtEDO, desfășurat la 27 ianuarie curent.

În continuare, Guvernul va transmite lista candidaților pentru consultare Panelului consultativ de experți privind candidații pentru alegeri în calitate de judecători la CtEDO.

 „Le urăm succes celor trei candidați selectați de către Comisia națională, rămâne ca  Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei să aleagă candidatul final care va reprezenta Republica Moldova la postul de judecător la CtEDO”, a menționat prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi.

În scopul respectării prevederilor Legii nr. 239/2008 privind transparenţa în procesul decizional, proiectul este plasat pe pagina web oficială a Ministerului Justiţiei. Hotărârea Comisiei pentru selectarea candidaților la postul de judecător la CtEDO, precum și punctajul mediu total obținut de către fiecare candidat pot fi vizualizate, la fel, pe pagina web oficială a Ministerului Justiţiei.

Distribuie