Guvernul a aprobat acordul între Moldova și Lituania privind recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere

Cabinetul de miniștri a acceptat astăzi, 24 noiembrie 2021, proiectul hotărârii Guvernului cu privire la aprobarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Lituania privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere, semnat la 7 octombrie 2021.

Prevederile prezentului Acord vor oferi cetățenilor Republicii Moldova stabiliți permanent sau provizoriu în Republica Lituania, un șir de beneficii cum ar fi scutirea de școlarizare și examinare suplimentară la schimbarea permiselor de conducere și de cheltuielile aferente acestui proces, libera circulație în traficul internațional, inclusiv prin facilitarea încheierii contractelor de muncă.

 „Un proiect foarte important pentru cetățenii din diasporă, conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere este o prioritate pentru noi, vă rog să continuăm să muncim în beneficiul cetățenilor noștri”, a punctat prim-ministrul Natalia Gavrilița.

Acordul continuă măsurile de politica externă ale Republicii Moldova, orientate spre dezvoltarea și consolidarea bunelor relații cu statele membre ale Uniunii Europene. Astfel, prin intermediul acestui document, atât cetățenii Republicii Moldova cât și cei ai Republicii Lituania, vor beneficia de dreptul de a converti permisul de conducere, fără a susține examenele teoretice și practice, fapt care corespunde intereselor ambelor state.

Distribuie