Guvernul a decis acordarea premiului anual angajaților din sectorul bugetar

În cadrul ședinței de aseară, Guvernul a decis acordarea premiului anual angajaților din sectorul bugetar pentru rezultatele activității în anul 2019. Este vorba de funcționarii din domeniul învățământului, culturii, cadrele medicale finanțate din bugetul de stat, dar și alte categorii.

Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Tatiana Ivanicichina a menționat că instituțiile care nu dispun de economii sau nu vor avea bani suficienți în conturi vor trebui să adreseze un demers către minister.

Prim-ministrul a cerut ca responsabilii să discute în acest sens cu instituțiile bugetare pentru ca beneficiarii să primească banii până la sfârșitul acestui an.
„Rog colegii de la Ministerul Finanțelor să interacționeze cu toate instituțiile ca exercițiul de evaluare a disponibilității banilor pentru achitarea primei să se efectueze până la sfârșitul lunii noiembrie, astfel ca în luna decembre salariații să beneficieze de acest premiu”, a spus premierul.

Până la sfârșitul acestui an, peste 180 de mii de angajați vor primi premiul prevăzut de legislație, în valoare de până la 50% din salariul de bază. Pentru implementarea proiectului, Guvernul va aloca din bugetul de stat circa 520 de milioane de lei. De asemenea, premiul va fi acordat și pentru alți angajați ai instituțiilor de învățământ care funcționează în regim de autogestiune financiar-economică.

Distribuie