Guvernul va acorda indemnizații unice pentru 7 veterani de război

Foto: gov.md

Guvernul a alocat 410 mii lei din bugetul de stat autorităților administrației publice locale de nivelul al doilea pentru a putea fi acordate indemnizații unice pentru 10 beneficiari din 3 raioane: Nisporeni, Râșcani, Chișinău. Este vorba despre 7 participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței  Republicii  Moldova  și  3 participanți la  acțiunile  de  luptă din Afganistan.

Tot în ședința de astăzi a Guvernului s-a decis ca veteranii care au luat parte la lichidarea catastrofei de la Cernobîl și care au contraindicații medicale pentru a merge la tratamente balneo-sanatoriale, vor putea beneficia de compensație bănească în schimbul biletelor. Potrivit Casei Naționale de Asigurări Sociale, de asemenea compensații vor beneficia 24 de persoane.

„Veteranii care au fost în Cernobîl și care din motive de sănătate nu pot să se deplaseze în sanatoriu, de altfel oferit gratuit de către stat, pot beneficia în schimb de contravaloarea financiară a acestor foi de odihnă, lucru care mi se pare absolut corect”, a spus premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

Distribuie