Igor Dodon a avut o întrevedere cu Dmitri Kozak la Moscova.

Sursa foto: presedinte.md

Redactor: Diana Enache

Igor Dodon s-a întâlnit la Moscova cu șeful-adjunct al Administrației prezidențiale și reprezentantul Special al Președintelui rus pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, Dmitri Kozak.

În urma dialogului, cei doi oficiali au stabilit organizarea unei noi ședințe a Comisiei Interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică. Aceasta va avea loc în octombrie la Chișinău și presupune semnarea mai multor acorduri bilaterale.

„În mod special, am abordat subiectul privind reluarea negocierilor pentru acordarea creditului rus în mărime de 200 de milioane de euro pentru susținerea agenților economici și a populației Republicii Moldova în această perioadă dificilă. Am convenit ca în zilele următoare, să se desfășoare prima rundă de negocieri dintre reprezentanții Guvernelor Republicii Moldova și Federației Ruse”, a anunțat Dodon.

Șeful statului mai susține că a fost dată indicația de a soluționa problema acordării autorizațiilor pentru mărfurile moldovenești, să poată tranzita Ucraina pentru a fi exportate în Rusia.

După cum susține Igor Dodon, s-a mai discutat posibilitatea de a acorda Republicii Moldova ajutorul umanitar gratuit, sub formă de motorină, pentru susținerea fermierilor afectați de secetă.

Presa rusă scrie că Vladimir Putin nu planifică o întrevedere cu Igor Dodon.

Distribuie