IGSU desfășoară “Campania de prevenire a incendiilor în sectorul locativ” (VIDEO)

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a demarat Campania de prevenire a incendiilor în sectorul locativ în perioada rece a anului. Activitatea a avut loc în localitatea Băcioi, municipiul Chișinău unde salvatorii au vizitat mai multe gospodării și au vorbit oamenilor despre necesitatea respectării regulilor antiincendiare.

Pe parcursul sezonului rece angajații IGSU vor veni în casele oamenilor din toate regiunile țării cu mesajele de prevenire. Pentru evitarea incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon pompierii îndeamnă  oamenii să  verifice și să curățe sobele în mod corespunzător înainte de începerea sezonului rece.

Totodată este indicat ca persoanele să nu aprindă  focul în sobe cu lichide ușor inflamabile, dar și să îndepărteze lucrurile combustibile și ușor inflamabile din preajma instalațiilor de încălzit. Mai mult, salvatorii atenționează gospodarii despre riscul intoxicațiilor cu monoxid de carbon.

În acest context, cetățenii sunt rugați să stingă focul din sobă pe parcursul nopții pentru a evita incendiile și intoxicațiile. Pentru siguranța minorilor, angajații IGSU roagă maturii să nu lase copiii nesupravegheați în casă cu focul aprins în sobă. De asemenea, IGSU atenționează populația despre riscul utilizării instalațiilor electrice defecte care pot provoca incendii în locuințele oamenilor.

Potrivit IGSU de la începutul anului 2020 au fost înregistrate 132 incendii care au la bază nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor  și utilizarea necorespunzătoare a sobelor și a coșurilor de fum, iar în perioada lunilor septembrie –octombrie, 14 persoane au primit intoxicații cu monoxid de carbon.

Campania de prevenire a incendiilor în sectorul locativ urmează a fi desfășurată de IGSU în continuare în toată țara având drept scop informarea populației privind riscurile incendiilor în sectorul locativ, dar și a intoxicațiilor cu monoxid de carbon.

Distribuie