În acest an, Guvernul aduce „Crăciunul acasă”

Luminițele târgului de Crăciun, organizat de Guvern, se vor aprinde pe data de 24 decembrie 2021, în scuarul Palatului Național „Nicolae Sulac”. Activitățile festive se vor desfășura în acest an pe întreg teritoriul țării. Pe lângă tradiționalul Târg de Crăciun, din centrul capitalei, simultan, vor avea loc concerte în mai multe raioane ale țării, iar programul artistic „Povestea de iarnă” va răsuna în orfelinate și centre de plasament din mai multe sate și orașe ale țării.

„Târgul de Crăciun” își va întâmpina oaspeții cu o atmosferă de sărbătoare, creată de mii de luminițe. Pentru vizitatori vor fi amenajate mai multe zone de agrement, iar copii vor putea intra în căsuța lui Moș Crăciun. Mai mulți bucătari profesioniști vor pregăti diferite delicii culinare, iar meșterii populari își vor expune și vinde creațiile.

Pe ecranul LED instalat în scuar, vor fi difuzate live concertele din incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”. Pe scenă vor urca artiști cu renume, precum Vali Boghean, Alex Calancea Band, Cătălin Josan, surorile Osoianu, Cristina Scarlat, Pasha Parfeni, Nadia Trohin și alți interpreți.

În celelalte raioane ale țării peste 30 de formații și colective folclorice vor prezenta program artistic, dedicat sărbătorilor de Crăciun.

Programul de activități dedicate sărbătorilor de iarnă va include și concertul caritabil „Povestea de iarnă”. „Lupii” lui Alex Calancea și surorile Osoianu vor colinda sate și orașe, vor vizita case de copii, centre de plasament, aziluri pentru persoane vârstnice, vor prezenta o serie de activități artistice. Totodată, concertul caritabil „Povestea de iarnă” se va da și la Palatul Național „Nicolae Sulac”, unde vor fi invitați în jur de 150 de copii orfani și persoane vârstnice din municipiul Chișinău.

Programul evenimentelor artistice, dedicat sărbătorilor de Crăciun se va încheia pe 9 ianuarie, odată cu închiderea Târgului de Crăciun. Târgul va fi deschis zilnic, de la ora 10:00 până la ora 22:00.

Programul cultural-artistic va fi plasat zilnic pe paginile web ale Ministerului Culturii.

Distribuie