În incinta Aeroportului Chișinău a fost inugurat un Punct de vaccinare

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică au deschis un Punct de vaccinare în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău.

Astfel, toți cetățenii se pot vaccina cu vaccinurile disponibile: AstraZeneca, Pfizer sau Johnson&Johnson. Vaccinarea este gratuită și este nevoie doar cu prezentarea buletinului de identitate.

„Obiectivul nostru este de a imuniza 70% din populația țării, pentru a asigura acea imunitate colectivă care ne va permite să ieșim din pandemie. În acest context, întreprindem toate acțiunile necesare pentru a aduce vaccinarea mai aproape de cetățeni. Rămâne ca oamenii să înțeleagă importanța și beneficiile vaccinării, care astăzi este unica șansă de a reveni la o viață normală”, a subliniat secretarul de Stat al MSMPS, Denis Cernelea.

Inaugurarea Punctului de vaccinare a fost posibilă datorită conlucrării eficiente cu administrația Aeroportului Internațional Chișinău.

„ Susținem inițiativa autorităților și ne bucurăm că putem contribui la acest deziderat. Revenirea la normalitate poate fi atinsă doar prin eforturi comune și prin susținerea și promovarea vaccinării în rândul populației. Acum, toți pasagerii Aeroportului Internațional Chișinău au posibilitatea să-și administreze unul din cele trei vaccinuri disponibile în incinta terminalului, zona comună. Zborurile prin Aeroportul Internațional Chișinău înseamnă în primul rând siguranță și confort, iată de ce pe lângă oportunitatea vaccinării în aeroport, compania Avia Invest implementează zilnic toate măsurile de siguranță în vederea prevenirii și răspândirii pandemiei”, a menționat purtătorul de cuvânt al Avia Invest, Rodica Rusu.

Punctul de vaccinare este deschis în intervalul orelor 8.00-20.00. De la începutul campaniei de vaccinare, în Republica Moldova, au fost administrate 955.799 de doze de vaccin.

Distribuie