În orașul Taraclia va fi inaugurat un monument în memoria participanților la lucrările de lichidare a consecințelor avariei de la Cernobîl

În orașul Taraclia va fi înființat un monument în memoria participanților la lucrările de lichidare a consecințelor avariei  de la Centrala Atomoelectrică Cernobîl. Anterior, o decizie în acest scop a fost luată de Consiliul orășenesc Taraclia, la inițiativa Asociației Obștești „Uniunea Cernobîl din Moldova”. 

Monumentul va fi edificat în scopul comemorării locuitorilor or. Taraclia, implicați în acțiunile de lichidare a consecințelor catastrofei, precum și promovării patriotismului în rândul tinerei generații. La lucrările de lichidare a consecințelor avariei de la Cernobîl au participat 75 de persoane originare din raionul Taraclia, dintre care 24 au decedat.

Schița monumentului va fi avizată de către Ministerul Culturii, prin intermediul Consiliului Național al Monumentelor de For Public.

Cheltuielile necesare pentru proiectarea și amenajarea terenului aferent  vor fi acoperite din donații, sponsorizări și alte surse prevăzute de cadrul legal.

Distribuie