În ultima săptămână, în jur de 60.000 de oameni au fost imunizați împotriva infecției COVID-19

Foto: msmps.gov.md

În Republica Moldova, rata de vaccinare împotriva COVID-19 a atins pragul de aproape 7%. În rezultat, numărul de cazuri de COVID-19 s-a redus cu 24% comparativ cu săptămâna precedentă. La fel, rata morbidității în rândul lucrătorilor medicali s-a micșorat cu 90% de la începutul campaniei de vaccinare.

Totodată, în total, 75% din lucrătorii medicali din țară au primit prima doză de vaccin, iar 52%  două doze de vaccin. 80% din lucrătorii din cadrul spitalelor municipale și republicane au fost imunizați împotriva COVID-19.
Din numărul total de persoane vaccinate în țara noastră, 40,1% sunt bărbați, iar 59,8% sunt femei. În total, au fost raportate 1,351 de reacții adverse, dintre care 95,2% cu forme ușoare, 4,8% cu forme moderate.

„Peste 120 de mii de persoane au fost vaccinate de la lansarea etapei a treia de vaccinare. Procesul de vaccinare împotriva COVID-19 înregistrează rezultate pozitive. Avem peste 60 de mii de doze administrate într-o săptămână. Totuși, trebuie să venim la vaccinare în număr mare. Toate Centrele de vaccinare din țară au în stoc o cantitate suficientă de vaccinuri”, a declarat medicul epidemiolog din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Alexei Ceban.

Până în prezent, Republica Moldova a recepționat 886.390 de doze de vaccin împotriva COVID-19. De menționat că, la data de 20 – 21 mai curent, Republica Moldova a primit 100.620 doze de Pfizer-BioNTech, care au fost livrate gratuit prin intermediul platformei COVAX.

Campania de imunizare a fost lansată la data de 2 martie curent, iar până astăzi, au fost vaccinate 306.610 persoane. La data de 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19. Astfel, toate persoanele, care doresc să se imunizeze împotriva noului virus, au acces la vaccin în toate Centrele de vaccinare din țară. Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.

Distribuie