Începe Testarea de Bază PISA 2022

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare desfășoară, în perioada 14 martie – 15 mai 2022, Testarea de Bază PISA (Programme for International Student Assessment) 2022. La testare participă circa 6900 de elevi, din 270 de instituții de învățământ, din toate raioanele și municipiile republicii. Republica Moldova va desfășura testarea PISA la calculator pentru prima dată.  

Testarea PISA, organizată o dată la trei ani, este condusă de către Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și evaluează competențele elevilor, cu vârsta cuprinsă între 15 și 16 ani, la trei domenii de bază: Citire/Lectură, Matematică, Științe și la domeniul opțional: Gândire Creativă. 

La testarea PISA accentul se pune pe competenţele necesare pentru viaţa personală, socială sau pentru integrarea pe piaţa muncii, și nu are drept scop să determine nivelul de cunoaștere a curriculumului școlar.

Rezultatele testării PISA reprezintă o sursă importantă de date și indicatori în vederea stabilirii politicilor educaționale. În anul curent, peste 85 de state ale lumii participă la Testarea de Bază PISA 2022. Republica Moldova este la a patra participare în cadrul testării PISA, precedentele participări fiind PISA 2009+, PISA 2015 și PISA 2018. 

Distribuie