Instituțiile teatral-umoristice își reiau activitatea

Redactor: Diana Enache

Repetiţiile, activităţile de pregătire a artiştilor şi organizarea evenimentelor culturale în aer liber cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane sunt acțiunile care se vor relua de instituţiile teatral-concertistice de la 1 august.

Potrivit Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, activităţile vor fi reluate treptat. În primă fază se vor relua activitățile personalului pentru pregătirea spaţiilor.

În timpul repetiţiilor, se vor evita scenele cu contact apropiat. Machiajul şi coafura se vor efectua cu respectarea regulilor generale: menţinerea distanţei fizice, limitarea contactului apropiat, igienizarea mâinilor şi dezinfectarea suprafeţelor înainte şi după şedinţa de machiaj sau coafor.

Pentru angajaţii cu vârstă înaintată, care necesită protecţie sporită, precum şi cei cu copii mici, se vor crea condiţii speciale de muncă. Totodată, evenimentele care urmează a fi desfăşurate în aer liber necesită acreditarea Ministerului. Organizatorii vor amenaja spaţiul astfel încât să se permită menţinerea distanţei fizice de 1 m între persoane, se va realiza măsurarea temperaturii, precum şi efectuarea triajului observaţional la intrarea în zona delimitată a evenimentului.

Distribuie