Interpreta Maria Ciobanu împlinește 83 de ani

Redactor: Diana Enache

Maria Ciobanu, supranumită „Ciocârlia muzicii populare românești”, împlinește astăzi 83 de ani. Artista, înzestrată cu o voce divină, și-a dedicat mai mult de 60 de ani din viață carierei muzicale. În acest timp a lansat peste 500 de piese, printre care slagăre de neuitat: „Lie, lie, ciocârlie”, „Aurelu’ mamii“, „Vântul de vară mă bate“, „Lângă poartă am un tei“, „Cei mai frumoşi ani ai mei“, „Ce n-aş da să mai fiu mică“, „Roata mare“.

Vedeta muzicii populare a avut o viață grea. A trecut prin câteva căsnicii eșuate și chiar a fost despărțită de fiul ei, Ionuț Dolănescu. Maria Ciobanu are trei copii: Leontina Văduva (59 de ani), din prima căsnicie cu un bărbat din satul natal, Camelia Filip (52 de ani) este rodul iubirii cu „fluieraşul” Florea Burnea din Ansamblul Ciocârlia, iar Ionuţ Dolănescu (48 de ani) este fiul regretatului Ion Dolănescu.

După ce prietena ei Ileana Sărăroiu a murit pe scenă la o nuntă, Maria Ciobanu s-a recăsătorit cu văduvul ei, Mircea Câmpeanu, un fost baschetbalist de performanță, cel care îi este alături şi astăzi, de aproape 40 de ani.

Toți copiii Mariei Ciobanu au fost înzestrați cu talent și pasiune pentru muzică și au călcat pe urmele mamei sale: Leontina este soprană, iar Camelia și Ionuț au urmat calea folclorului.

Maria Ciobanu este și bunică a 6 nepoți talentați.

Distribuie