Intervențiile de implant cohlear la copii vor continua și în anul 2021, cheltuielile fiind acoperite de stat

Foto: msmps.gov.md

17 copii din cei 20 planificați pentru anul 2020, au beneficiat deja de implant cohlear, iar în cazul altor 3 copii, intervențiile vor fi realizate până la sfârșitului anului. Începând din anul 2020, implantul cohlear la copii este realizat din Fondul de asigurare obligatorie de asistență medicală, fiind alocate în acest an 7.800.00 lei.

„Acești copii s-au născut pentru a doua oară, nu este nimic mai frumos decât să auzi pentru prima dată vocea blândă a mamei. Mulțumesc din suflet echipei de medici, atât din Republica Moldova, cât și celor din România și Cehia, pentru efortul și munca lor, ca acești copii să se bucure pe deplin de viață. Indiferent de numărul copiilor care vor necesita implant cohlear în 2021, statul va acoperi toate costurile din bugetul Fondului de asigurări obligatorii de asistență medicală”, a menționat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

La rândul său, directorul clinicii „Emilian Coțaga”, Vasile Tomuz a subliniat că numărul copiilor care au probleme de auz este în creștere, deja lista de așteptare a fost suplinită cu 15 copii.

„Datorită echipei de profesioniști, vom realiza toate intervențiile atât în acest an, cât și anul viitor. Toți copii vor avea șansa de a auzi din nou”, a declarat Vasile Tomuz.

Menționăm că, intervențiile medicale au fost realizate de echipa de medici din cadrul Clinicii „Emilian Coțaga” cu suportul renumitului profesor ceh Jiří Skřivan.

Distribuie