Întrevederea Ministrului Culturii, Sergiu Prodan, cu reprezentanții presei culturale

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a avut o întrevedere cu reprezentanții presei culturale, editorialiști și membri ai redacțiilor revistelor culturale.

Cultura are nevoie de presă independentă, iar presa care abordează subiectele culturale are nevoie de susținere pentru a rezista și a se dezvolta. Acesta a fost mesajul întâlnirii de joi,  3 februarie curent.

În cadrul întâlnirii s-a discutat pe marginea problemelor cu care se confruntă presa care abordează în exclusivitate subiecte culturale, s-a convenit asupra necesității de diversificare a surselor de informare culturală, dar și a unei viziuni comune cu referire la forma și conținutul unui astfel de produs  cultural  Un alt subiect a fost și inițiativele, soluțiile și propunerile pentru susținerea financiară a publicațiilor culturale. 

Sergiu Prodan a apreciat rolul și importanța presei culturale în redefinirea societății culturale, a ținut să mulțumească reprezentanților presei scrise, specializate în domeniul cultural, pentru munca și dedicația lor totală în momente deloc ușoare.

De asemenea, Dl. Ministru Prodan și-a exprimat convingerea că, prin eforturi comune, se vor găsi posibilități de înlăturare a blocajelor de moment și se vor elabora soluții, inclusiv de susținere financiară, întru asigurarea unor garanții de existență și dezvoltare a presei culturale independente. 

Distribuie