Ion Ceban promite o parcare automatizată în Chișinău

Redactor: Diana Enache

Primarul general al municipiului Chișinău anunță că în oraș urmează să fie construită o parcare automatizată. Proiectul este pus pe roate în colaborare cu Universitatea Tehnică a Moldovei.

„Actualmente suntem în discuţii cu Agenţia Proprietăţii Publice, pentru a identifica locaţiile din str. 31 august 1989, unde vor fi amenajate aceste locuri de parcare. Asta însă se va întâmpla după ce vor fi finalizate toate procedurile ce ţin de conceptul de parcări şi alte aspecte incluse în pachetul reparaţiei str. 31 august 1989”, scrie Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Se pare că Primăria Chișinău nu este la ultima colaborare cu UTM. „Urmează să semnăm un acord de parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldova pe diferite domenii de intervenţie, începând cu cea de consultanţă şi finalizând cu cea de participare activă la expertizarea proiectelor pe care le implementează municipalitatea. Avem nevoie de cunoştinţele şi experienţa tinerilor specialişti din cadrul facultăților inginerești şi IT a instituţiei de învăţământ, atât în cadrul procesului de reabilitare a infrastructurii rutiere din municipiu, cât şi în procesul de administrare a oraşului”, mai scrie primarul.

Edilul nu a precizat care sunt costurile estimative ale proiectului.

În capitală va fi construită o parcare automatizată. Este vorba despre un proiect inedit, pe care îl vom implementa…

Опубликовано Iv Ceban Среда, 16 сентября 2020 г.
Distribuie