La Boșcana, Criuleni, vântul puternic și ploaia au distrus acoperișul Primăriei, bisericii și a 40 de case de locuit (FOTO)

Foto:  facebook.com/nastinka.funica

Redactor: Diana Enache

Pe parcursul zilei de ieri mai multe localități din țară au fost afectate de ploi abundente și vânt puternic. În localitatea Cajba, au fost distruse 107 foii de ardezie și țiglă metalică de pe 9 case de locuit, iar la Boșcana, vântul puternic și ploaia au distrus acoperișul Primăriei din localitate, a bisericii, dar și a circa 40 case de locuit

În Glodeni, vântul a deteriorat circa 60 de foi de ardezie de pe acoperișul unui liceu, iar în localitatea Cajba, condițiile meteo nefavorabile au distrus 107 foii de ardezie și țiglă metalică de pe 9 case de locuit. Potrivit primarului, Igor Macovei, procesul de evaluare a pagubelor a fost deja inițiat.

În satul Boșcana au fost înregistrate pagube serioase provocate mai multor edificii publice și individuale. Vântul puternic și ploaia au distrus acoperișul Primăriei din localitate, a bisericii, dar și a circa 40 case de locuit. Angajații IGSU prezenți la fața locului au acordat suportul necesar locuitorilor satului.

Vântul puternic a mai afectat acoperișul liceului din localitatea Visoca, raionul Soroca, unde peste 100 foi de ardezie au fost smulse. La fața locului activează comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.

În acest context, Guvernul anunță că localitățile Boșcana și Cajba vor primi ajutor pentru lichidarea pagubelor provocate de ploile abundente de ieri.

Biserica Boșcana
Distribuie