La Cimișlia ploile au distrus terenurile agricole, au umplut gospodăriile cu apă și au înnămolit drumurile

Foto: dse.md

Redactor: Diana Enache

Ploile au făcut ravagii în mai multe raioane din sudul țării. La Cimișlia au avut de suferit terenurile agricole, care au fost inundate de apele afluentului râului Cogâlnic. De asemenea, au fost înnămolite drumurile, iar gospodăriile au fost umplute cu apă, mai ales subsolurile.

Potrivit președintelui raionului Cimișlia, În cadrul vizitei la Cimișlia, toate consecințele precipitațiilor abundente au fost lichidate, iar o comisie va evalua pierderile suportate. Declarația a făcut-o într-un dialog cu premierul Ion Chicu, care a vizitat mai multe raioane din sudul țării în urma ploilor de ieri.

Cei doi oficiali au mai discutat despre etapele de realizare a proiectelor în infrastructură și acțiunile întreprinse pentru gestionarea la nivel local a crizei provocate de COVID-19, dar și alte subiecte.

IGSU anunța ieri că în orașul Cimișlia, salvatorii au intervenit pentru pomparea apei din Liceul Teoretic Ion Creangă, iar în localitatea Fetița a aceluiași raion angajații IGSU au efectuat lucrări de pompare din 7 gospodării particulare.

Distribuie