La final de mandat Ambasadoarea Italiei s-a întâlnit cu ministrul agriculturii

Foto: madrm.gov.md

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion PERJU, a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Italiei la Chișinău, Valeria Biagiotti, care își încheie misiunea diplomatică în Republica Moldova. 

Ministrul a apreciat sprijinul Italiei acordat constant în promovarea agriculturii ecologice, învățământului şi cercetării ştiinţifice în agricultură.

„Republica Moldova consideră importantă îmbunătățirea relațiilor bilaterale cu Italia în domeniul agriculturii și identificarea  noilor perspective și parteneriate. Țara noastră s-a bucurat de o cooperare fructuoasă cu instituțiile de învățământ superior și cu întreprinderi agricole din Italia în cadrul proiectelor internaționale. Totodată, instituțiile din sectorul agricol și-au consolidat capacitățile datorită sesiunilor de instruire cu experții italieni, iar producătorii agricoli au beneficiat de susținere și consultanță în afaceri”, a declarat ministrul.

Părțile au evaluat experiența cooperării bilaterale în cadrul proiectelor comune și au nominalizat perspectivele preluării experienței italiene în domeniile de gestiune ale ministerului, prin lansarea unor proiecte de parteneriate moldo-italiene reciproc avantajoase în domeniul dezvoltării rurale, precum și prin realizarea schimbului de experiență și bune practici în sectorul dezvoltării regionale și protecției mediului.

În final, Ion PERJU a apreciat activitatea ambasadoarei în timpul mandatului său și i-a mulțumit pentru contribuția sa în promovarea relațiilor de cooperare moldo-italiene pe dimensiunile de activitate ale MADRM.

Distribuie