Letonia a donat Republicii Moldova un lot de 30.000 de doze de vaccin AstraZeneca

Republica Moldova a recepționat un alt lot de 30.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19  de tip AstraZeneca (Vaxzevria). Dozele au fost oferite cu titlu gratuit de Letonia și urmează să fie distribuite în mod proporțional în toate centrele de vaccinare din țară. 

„E un alt gest de solidaritate față de cetățenii Republicii Moldova și o dovadă că doar împreună, prin eforturi comune, putem opri pandemia COVID-19. Vă mulțumim pentru suportul atât de necesar în campania de imunizare. Acest lot va completa stocul de vaccinuri împotriva COVID-19, deținut de sistemul de sănătate din Republica Moldova și va contribui activ la intensificarea procesului de vaccinare. Îndemnăm toți cetățenii să respecte măsurile de protecție, să se vaccineze pentru a se proteja de acest virus.Vaccinurile, prezente în țara noastră, sunt sigure și eficiente. Acestea sunt oferite gratuit și trebuie de beneficiat de această oportunitate.Vaccinarea salvează vieți și e unica șansă de a opri pandemia”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea. 

.„Prin această donație, Letonia își reafirmă solidaritatea față de Republica Moldova. Vaccinarea este cea mai bună șansă de a pune capăt pandemiei COVID-19. Aceste vaccinuri vor proteja aproape 15.000 de moldoveni pentru a-i menține în siguranță, sănătoși și în viață. E timpul să fim informați, implicați și să ne asumăm responsabilitatea”, a declarat șeful adjunct al Misiunii din cadrul Ambasadei Letoniei în Republica Moldova, Kristīne Zinčenko.

Vaccinul AstraZeneca (Vaxzevria) este sigur și eficient împotriva formelor grave și decese în proporție de 100%. Se administrează intramuscular cu două doze la un interval de 4 și 12 săptămâni. 

Anterior, Republica Moldova a recepționat un lot total de 513.600 de doze de vaccin AstraZeneca (Vaxzevria), dintre care 405.600 din partea României și 108.000 de doze prin intermediul Platformei COVAX. Până în prezent, 94% din acestea au fost asimilate.

De la începutul campaniei de vaccinare, 1.094.859 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate în țara noastră. 

Distribuie