Liderul opoziției din Rusia – în stare de inconștiență. Ar fi fost otrăvit (VIDEO)

Redactor: Diana Enache

Liderul opoziției din Rusia, Aleksei Navalnîi, se află în stare de inconștiență după ce ar fi fost otrăvit. Criticul președintelui Vladimir Putin s-a simțit rău în timpul unui zbor, iar avionul a făcut o aterizare de urgență la Omsk, a scris pe Twitter Kira Iarmiș.

„Presupunem că Aleksei (Navalnîi) a fost otrăvit cu ceva ce a fost pus în ceaiul său. Aceasta este singura băutură pe care el a consumat-o în această dimineaţă” a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Navalnîi se întorcea la Moscova de la Tomsk, iar ceaiul a fost singurul aliment pe care l-a ingerat. Doctorii spun că agentul toxic s-a absorbit mai repede în băutura caldă.

În prezent, Navalnîi este la terapie intensivă, inconștient, susține Kira Iarmiș. BBC notează că aceste afirmații nu au putut fi verificate dintr-o sursă independentă.

Navalnîi, avocat şi activist anticorupţie, a stat de mai multe ori la închisoare în ultimii ani pentru organizarea de proteste anti-Putin. Curtea Europeană a Drepturilor Omului susține că pedepsele cu detenţia aplicate de Rusia împotriva lui Navalnîi în 2012 şi 2014 au fost motivate politic, decizie pe care Moscova o contestă.

https://www.facebook.com/watch/?v=776060599891311&extid=vZwo1pv2UTKLc3tS
Distribuie