Lukașenko a fost învestit în funcția de președinte al Belarusului, ÎN SECRET

Foto: agora.md

Redactor: Diana Enache

Alexandr Lukașenko a fost învestit în funcția de președinte al Belarusului. Pentru prima dată acest eveniment a fost ținut în secret. Ceremonia de inaugurare s-a desfășurat în incinta Palatului Independenței de la Minsk.

Potrivit tradiției, Alexandr Lukașenko a pus mâna pe Constituție și a depus jurământul în limba belarusă. Ulterior, și-a pus semnătura sub textul jurământului, iar președinta Comisiei Electorale Centrale din Belarus, Lidia Ermoșina, i-a înmânat lui Alexandr Lukașenko documentul care confirmă că acesta este președintele țării, scrie portalul TUT.BY.

Reamintim că, după alegerile prezidențiale din 9 august, potrivit cărora Aleksandr Lukașenko a câștigat cel de-al șaselea mandat de președinte, Belarusul a fost invadat de proteste. Protestatarii l-au acuzat pe Lukașenko că a falsificat rezultatele scrutinului.

Până în prezent, în fiecare zi de duminică, la Minsk, dar și în alte orașe se desfășoară acțiuni de protest. În cadrul protestelor care au avut loc în Belarus pe 20 septembrie au fost reținuți 442 de oameni, potrivit Ministerului de Interne de la Minsk. Până la alegerile din 2020, Alexandr Lukașenko a deținut cinci mandate de președinte al Belarusului.

Distribuie