Ministerul Agriculturii are un nou Secretar de Stat

Foto: madrm.gov.md

De astăzi, Valentina Țapeș este Secretar de Stat responsabil de politicile în domeniul protecției mediului și resurselor naturale în cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM). Cabinetul de miniștri a aprobat numirea sa în funcție marți, 30 martie 2021.

Noul Secretar de Stat a deținut până în prezent funcția de  șef al Secției politici de aer și schimbări climatice în cadrul MADRM, anterior, pe parcursul a douăzeci și cinci de ani a activat în domeniul mediului, deținând, inclusiv, funcții de conducere.

Pe parcursul activității profesionale a deținut funcții de conducere în cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ministerului Mediului, Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, în perioada 2015-2016, a fost expert de mediu în cadrul proiectelor implementate cu suportul Băncii Mondiale și ADA/PNUD.

Din 2010 până în prezent este Punctul Național Focal la Convenția privind poluarea atmosferică transfrontalieră pe distanțe lungi, iar din 2018 până în prezent este concomitent Punct Focal Național al Autorității Naționale Desemnate în relația cu Fondul Verde pentru Climă și Punct Național Focal al Autorității Desemnate în relația cu Convenția ONU privind Schimbarea Climei.

Este licențiată în chimie și drept, deține o diplomă de magistru în administrare publică.

Distribuie